Tuli haluaa polttaa.

Vesi haluaa virrata.

Ilma haluaa kohota.

Maa haluaa sitoa.

Kaaos haluaa ahmia.

Tämä on quincunx, eli viisirivinen runo. Jokainen maagioppilas oppii nämä sanat ulkoa Rautavuotensa aikana. 

Kolmio tarkoittaa tulta, ympyrä maata, kolme aaltoilevaa viivaa vettä, ylöspäin osoittava nuoli ilmaa ja spiraali kaaosta.

AtheneGirl piirtää...

Kirjat

Magisteriumin ovat kirjoittaneet kaksi tunnettua kirjailiaa. Cassandra Clare on tunnettu sarjastaan: Varjojen Kaupungit ja Holly Black taas Spiderwickin kronikat-fantasiakirjasarjastaan. Kirjoja on suomennettu neljä viidestä.

Rautakoe (engl. The Iron Trial)
Kuparikoura (engl. The Copper Gauntlet)
Pronssiavain (engl. The Bronze Key)
Hopeanaamio (engl. The Silver Mask)
Kultainen torni (engl. The Golden Tower) 

Kirjat on suomentanut Inka Parpola

 

Mikäli menit sekaisin Kultaisen Tornin suurimmasta käännekohdasta, lue sivun viimeinen kohta!

Pääset katsomaan sarjan "mainosvideon" painamalla tästä.

 

Mikä Magisterium tarkalleen ottaen on?

Magisterium on maagien, taikuutta: maata, ilmaa, vettä, tulta ja joskus erittäin harvoin kaaosta, kontrolloivien koulu tai opisto. Se sijaitsee valtaisassa luolastoverkostossa maan alla, mutta operaatioita suoritetaan useimmiten taivasalla. Luolan seinillä on erilaisia valaisevia kristalleja ja elementaalit; liskomaiset otukset kipittelevät niitä pitkin. 

   Magisteriumissa syödään sieniä ja jäkälää, jotka näyttävät aina samalta, mutta maistuvat lähes aina erilaisilta. Ensimmäisenä päivänä Rautakokeen (ks. alas) jälkeen kuitenkin syödään omissa huoneissa mestarin tarjoamaa ruokaa, joka muuttuu siksi miksi itse haluaa.

   

Pikkulisätietoa

Joitakin mestareita: William Rufus, mestari Rockmaple, mestari Milargos, Joseph A. Walther, mestari North, mestari Phineus, Haru Tanaka, mestari Lemuel, mestari Amaranth, mestari Taisuke, mestari Cameron (Collegiumissa), mestari Sukarno (Collegiumissa).

Mestareita kutsutaan aina: mestari *sukunimi*.

Oman mestarin kanssa vietetään viikossa neljä päivää, maanantaista torstaihin, ja perjantaina ollaan toisen mestarin luennolla. Herätyskello soi kello 7:40, herätykseksi, ja 9:00, milloin pitää olla valmiina aamupalalle, ja siitä oppitunneille. Lounas on noin 14 aikaan ja päivällinen 19. Iltapala syödään omissa huoneissa. 

 

Vaatteet: Kaikki oppilaat käyttävät mukavasta kankaasta tehtyä univormua, vuotensa pantaa (ks. pannat) ja raskaita, mutta tukevia ja suojaavia saappaita. Rautavuotisten univormu on harmaa, kuparivuotisten vihreä, pronssivuotisten sininen, hopeavuotisten valkea ja kultavuotisten punainen.

Pannat

Kaikilla Magisteriumissa asuvilla on rannepanta, joilla he pääsevät luokkahuoneisiin ja omiin tiloihinsa. Pannan pohja on nahkaa, ihoa hiostamatonta nahkaa ja päällyosa oman vuoden metallia (rautavuotisilla rautaa, kuparivuotisilla kuparia jne...). Pannassa on paikkoja, mihin asetetaan kiviä, jotka kertovat saavutuksistasi, ja kyvyistäsi. Esimerkiksi onyks (musta) tarkoittaa, että olet makar, tansaniitti (sinivioletti) tarkoittaa ylivertaista urheutta, berylli (punainen) kertoo saavutuksen arvosta, keltainen topaasi kuvaa parannuskykyä ja karneoli (oranssi) urheutta.

Aakkosjärjestyksellinen sanasto

Kirjoittakaa kommentteihin, tai chattiin, jos en mainitse jotain tärkeää!!

Callum ja Semiramis / Callum and Semiramis : molemmat tarkoittavat rauhaa. Callum on kirjasarjan päähenkilön nimi, ja Semiramis on tämän äidin Sarah Novakin veitsi.

Collegium : Maagien yliopisto/lukio. Magisterium sijaitsee maan alla, ja Collegium veden pohjassa. Ikkunoita siellä ei muutoin ole, paitsi pokaalihuoneessa, jonka seinät ovat täysin lasiset. 

Eetteripuhelin / Ether phone : Koska Magisterium on metrien syvyydessä kalliossa, sekä lisäksi maa sen ympärillä on lumottua, puhelimet tms. eivät tietenkään toimi siellä. Sen sijaan siellä käytetään tätä "tornadopuhelinta". Ilma- ja maamagialla valmistettu, lasikupuun vangittu tornado. Katsot pyörrettä, ja ajattelet tarkasti henkilöä, jolle haluat soittaa. Lopulta kuva ilmestyy tornadon tilalle, ellei kyseistä henkilöäkin olla suojattu maamagialla. Puhelun vastaanottajalle näyttää, että soittaja ilmestyisi hänen luokseen aaveena. 

Galleria / Gallery : Paikka, jonne Magisteriumin oppilaat pääsevät viettämään aikaa. Siellä on uima-altaita ja -hyppytorneja, elokuvia, pikkupurtavaa, naposteltavaa ja kaikkea kivaa. Elokuvia tekee/teki Alex Strike, ilmamagialla ilmaa värjäten. 

Harjoitushuoneet / Practice rooms : erikokoisia ja muotoisia huoneita, joissa oppitunnit ja kuukausittaiset testit pidetään.

Johtokunta / Assembly : taikamaailman "eduskunta".

Kirjasto / Library : spiraalin muodossa yhä alaspäin pienevä suuri, aina avoin kirjasto. Oven yläpuolella lukee: Tieto om vapaata, eikä se noudata sääntöjä

Magisterium : maanalainen koulu, jossa opiskellaan magian kontrollia, fokusta, historiaa ja sen sellaista. Magisteriumeja on ympäri maapalloa, mutta kirjasarjassa keskitytään Virginiaan.

Makar : henkilö, joka voi hallita kaaoksen mahtia. Nime tulee sanasta: maakari, eli: 'luoja' tai 'tekijä'.

Opaskivi / Guide stone : Kivi, joka johdattaa tiettyyn paikkaan. Hohto kirkastuu oikealla suunnalla, ja himmenee väärällä, ikäänkuin "kylmenee, kuumenee"-systeemillä. Käytetään pääasiassa Magisteriumissa.

Operaatioportti / Mission gate : Aina avoin, mutta vartioitu portti, jota kautta pääsee ulos Magisteriumista. Joko komennoille tai pakoon ;)

Perhoslampi / Butterfly Pool : Koska tämä maanalainen järvi on niin rikkipitoinen, siinä voidaan karkaista useita metalleja ja teräksiä. Esimerkiksi Semiramis, tutummin Miri, on valmistettu siellä.

Portit / Gates : Yleensä vuoden lopussa, joskus aikaisemmin, ja joskus myöhemmin, maagikokelaat astuvat vuotensa portista. Portit sijaitsevat Valmistuneiden salissa, ja oppilas näkee sen, ja voi mennä sen läpi vasta kun on valmis. Toisinsanoen, voit kävellä portin läpi milloin vain, mutta sillä on merkitystä vain, kun olet valmis, ja näet portin hohtavan.  
                   - Portit ovat -
Kontrollin portti (1) / Gate of Control (1)
Mieltymyksen portti (2) / Gate of Affinity (2)
Luomisen portti (3) / Gate of Creation (3)
Muuttumisen portti (4) / Gate of Transformation (4)
Tasapainon portti (5) / Gate of Balance (5)

Ruokasali / Refectory : paikka jossa syödään aamiainen, lounas ja päivällinen Magisteriumissa.

Sairastupa / Infirmary : mestari Amaranthin työpiste, jossa hän hoitaa sairaita ja loukkaantuneita pienien elementaalien avustuksella. Sairastuvan elementaalit eivät näyttäydy potilaille, mutta tarkkailevat näitä 24/7.

Valmistuneiden sali / Hall of graduates : Sali, jossa on kaikkien Magisteriumissa valmistuneiden kädenjäljet, sekä nimet, sekä kaikki portit. Vaikka Verity Torres ei valmistunut, vaan kuoli pronssivuotisena (14 tai 15-vuotiaana), hänen patsaansa on siellä.

Vastapaino / Counter weight : Jokaisella elementillä on vastapainonsa. Maan on ilma, veden tuli ja kaaoksen sielu.

Vuodet / Years : Meillä puhutaan ihan vain lukuvuosista, ja usein myös: "ensimmäisestä luokasta" tai "ykkösluokasta" tms., mutta Magisteriumissa on vain viisi vuotta, jokainen jonkin jalometallin mukaan nimettynä.
                   - Vuodet ovat -
Rautavuosi (1) / Iron Year (1)
Kuparivuosi (2) / Copper Year (2)
Pronssivuosi (3) / BronzeYear (3)
Hopeavuosi (4)  / Silver Year (4)
Kultavuosi (5) / Gold Year (5)

 

Rautakoe

Rautakokeeseen kutsutaan, jos on sukua jollekin maagille. Jos sen läpäisee pääsee Magisteriumiin opettelemaan ja hallitsemaan magiansa käyttöä. Kokeessa ei kuitenkaan kysytä: "Mikä on piin neliöjuuri?" (en tiedä itsekkään) tai "Kuka hallitsi Isoa-Britanniaa vuonna 1841?" (Se oli kai Alexandrina Victoria?). Ei. Rautakokeessa on vain pieni kirjallinen osuus ja loput ovat käytäntöä. 

   

 

  Kirjallinen osuus:

1. Lohikäärme ja traakki lähtevät samasta luolasta samaan suuntaan kello 14.00. Lohikäärmeen keskinopeus on 48km/h hitaampi kuin traakin keskinopeus kerrottuna kahdella. Kahden tunnin kuluttua lohikäärme on 32 kilometriä edellä traakkia. Selvitä lohikäärmeen lentonopeus ottaen huomioon, että traakkia ajaa kostonhimo.

 

2. Lucretia valmistautuu istuttamaan myrkkykoisosadon tänä syksynä. Hän istuttaa 4 penkkiä mustakoisoa, 15 kasvia kuhunkin penkkiin. Hän arvioi, että 20 prosenttiin pellosta istuteaan testisato punakoisosta. Kuinka monta punakoisoa istutettiin? Jos Lucretia on maamaagi, joka on ylittänyt porteista kolme, kuinka monta ihmistä hän ehtii myrkyttää myrkkykoisolla, ennen kuin hänet saadaan kiinni ja mestataan?

 

3. Maagioppilas matkaa pienellä veneellä myötävirtaan. Joen keskimääräinen virtausnopeus on 2,4km/h. Lähin luolakammio on 4,5 kilometrin päässä. Puolimatkassa virtaus kiihtyy ja loppumatkan keskinopeus on 3,2km/h. Kuinka kauan maagioppilaalla kestää saavuttaa määränpäänsä ottaen huomioon, että maagi kykenee lisäämään nopeuttaan suostuttelemalla veden noudattamaan käskyään?

 

4. Mestari J. R. Allergo kuvailee teoksessaan Ahmittujen historia: 1308-1854 näiden epäonnisten olentojen vahvuuksia ja heikkouksia. Määrittele nämä lyhyesti käyttäen selkeitä esimerkkejä sekä tapaustutkimuksia.

 

5. Kuusi vesimaagia astuvat tyhjyyteen ennen päivällisaikaa aseinaan kaksitoista smaragdia sekä kourallinen jäkälää. Millä todennäköisyydellä maagit pääsevät pakenemaan seuraavien kymmenentuhannen vuoden aikana?

 

6. Jackin tulipallo on kooltaan kaksinkertainen  Janen tulipalloon verrattuna. Janella on kolme tulipalloa vähemmän kuin Billyllä. Olettaen, että Billyllä on viisi keskikokoista tulipalloa, kuika monta muuta tulipalloa he tarvitsevat hälventääkseen villin elementaalin, joka hyökkää heitä kohti?

 

7. Jos sinulla on neljätoista liskoelementaalia, jotka kaivautuvat maanalaiseen luolaan, millä todennäköisyydellä ilmamaagi muuttuu merikäärmeeksi?

 

8. Tuli haluaa _______________________

    Vesi haluaa _______________________

    Ilma haluaa _______________________

   Maa haluaa _______________________

  Kaaos haluaa ______________________

 

 

Käytännön osuus (Callumin näkökulma. Saattaa sisältää spoileja. Alleviivattua tekstiä ei tarvitse lukea):

  1. "Tämä testi on pettävän yksinkertainen.", mestari Rockmaple sanoi ja siveli partaansa laskelmoiden uhkaavasti"Kiivetkää köysitikkaat ja noutakaa pallo. Kuka haluaa mennä ensin?"

   Usea lapsi kohotti kätensä.

   Mestari Rockmaple osoitti Jasperia. Poika loikki käysitikkaiden luo kuin hänet olisi valittu ensimmäiseksi siksi, että hän oli niin huikean hyvä, eikä suinkaan siksi, että Jasper oli huitonut niin innokkaasti. Mutta sen sijaan, että Jasper olisi lähtenyt heti kiipeämään, hän kierteli tikkaita, silmäili mietteliäänä palloa ja naputteli alahuultaan.

   "Joko olet valmis?" mestari Rockmaple kysyi kulmakarvat vain aavistuksen kohollaa, ja pari kokelasta hirnahteli.

   Jasperia otti selvästi pattiin, että hänelle naurettiin vaikka hän suhtautui kokeeseen niin vakavasti, ja hän ryntäsi raivon vallassa käysitikkaiden kimppuun. Heti, kun hän oli kavunnut yhdeltä pielalta toiselle, tikkaat tuntuivat pidentyvän, niin että mitä pitemmälle hän kapusi, sitä enemmän hänellä oli kavuttavaa. 

 

2. Pulpeteissa ei ollut nimiä, joten hän istuutui yhteen ja risti käsivartensa rinnalle.

   "Mestari Rockmaple!" Kylie huikkasi istuessaan. "Mestari Rockmaple, minulla ei ole kynää."

   "Etkä sinä sellaista tarvitsekkaan", maagi vastasi. "Tämä testi mittaa kykyänne kontrolloida magiaa. Käytätte ilman elementtiä. Keskittykää edessänne olevaan paperiin, kunnes saatte sen kohoamaan pulpetilta ajatustenne energian avulla. Kohottakaa paperi kohtisuoraan ilmaan, niin ettei se huoju tai leiju alas. Kun tehtävä on suoritettu, nouskaa ylös ja liittykää seuraani huoneen eteen."

 

3. "Ota kulho", mies sanoi.

   "Mutta sitten liekki sammuu", Call väitti vastaan.

   "Juuri siitä tässä testissä on kyse", Rufus sanoi. "Kokeile saatko pidettyä liekin elossa tässä vedessä, ja jos pystyt, kuinka kauan aikaa." 

Miten matkasi alkaa?

Olet lentokonehangaarin katsomossa perheenjäseniesi kanssa odottamassa kokeen tuloksia. Sitten mestari Rufus astuu näkyviin.

"Tämänvuotiset kokelaat", mestari Rufus lausuu, ja kaikki nojautuvat välittömästi eteenpäin. "Kiitos, että olitte kanssamme tänään ja ponnistelitte niin kovasti Kokeessa. Magisterium hluaa myös kiittää kaikkia perheitä, jotka toivat lapsensa tänne ja odottivat testien päättymistä."

   Hän panee kädet selkänsä taakse ja antaa katseensa vaeltaa katsomon yli.

   "Paikalla on yhdeksän maagia, ja kullakin heistä on lupa valita enintään kuusi kokelasta. Nämä kokelaat ovat heidän oppipoikiaan niiden viiden vuoden ajan, jotka Magistriumissa vietätte, joten mestari ei tee valintaansa kevein perustein. Teidän on myös ymmärrettävä, että kaikki paikalla olevat lapset eivät täytä Magisteriumin vaatimuksia. Mikäli teitä ei valita, se johtuu siitä, että ette sovellu tämänkaltaiseen koulutukseen - ymmärtäkää, että soveltumattomuuteenne on monta mahdollista syytä ja että mahtinne tarkempi tutkiminen saattaisi koitua kuolemaksenne. Ennen kuin poistutte, maagi selittää teille vaitiolovelvollisuutenne ja antaa teille keinot, jolla pystytte suojelemaan itseänne sekä perhettänne. Onko kenelläkään kysyttävää?" Rufus lopettaa.

   "Hyvä on!" Rufus jylisee. "Valintaprosessi alkakoon!" Hän astuu taaksepäin, kunnes seisoo taulun edessä, johon pisteet on meritty. "Kokelaat, kun lausun nimenne, nouskaa seisomaan ja liittykää uuden mestarinne seuraan."

Jos nimesi mainitaan, nouset ja teet Rufuksen ohjeiden mukaan. Jos ei, palaat kotiisi.

Aurinko alkaa jo laskea, kun kaikki valitut ovat saaneet mestarinsa. Seremonia päättyy ja kaikki paimennetaan parkkipaikalle, jossa odottaa kaksi keltaista koulubussia. Vanhemmat halailevat ja suukottelevat lapsiaan ja lastaavat näiden matkalaukkuja, merimieskasseja ja lohtupusseja täynnä lempikirjoja ja -ruokia ja sen sellaista. Maagit alkavat jakaa ryhmia busseihin mestarien mukaan.

   Istahdat bussiin. Sinulla saattaa olla vieressäsi juttukaveri tai sitten olet omassa rauhassasi. 

Kun bussi nytkähtää liikkeelle joku mestareista alkaa kertoa mikä sinua odottaa. Hän kertoo mm. että rautavuonna oppilaat pysyvät Magisteriumissa koko talven, koska puolittain koulutettuina he voisivat olla vaaraksi itselleen ja läheisilleen. Saat kuulla myös, että arkipäivisin työskentelet oman. mestarisi kanssa, muiden luennoilla käyt perjantaisin ja että kerran kuussa joudut osallistumaan jonkinlaiseen kokeeseen. Myös magian viisi periaatetta (Tuli haluaa polttaa... jne) luetellaan sinulle. 

   Noin puolentoista tunnin ajomatkan jälkeen bussit pysähtyvät tauolle.  voit käydä ostamassa vaikka juotavaa ja syötävää tai käväistä vain vessassa.

   Bussi lähtee taas ja sinulla on hyvin aikaa napostella mahdollisesti ostamiasi herkkuja ja vitsailla muiden kanssa.    

   Aurinko on laskenut ja enää vain häivähdys kultaista horisontissa todistaa, ettei vielä ole yö. Bussin rymistellessä yhä eteenpäin tähtiä alkaa näkyä yhä enemmän. Metsässä jonka ohi ajatte näkyy tosin vain epämääräisiä hahmoja - vain lehtien peittämää pimeyttä ja kiviä silmiesi näkökentän rajalle.

   Muutama saattaa jo nukkua kun bussit kääntyvät muhkuraiselle hiekkatielle. Hetken päästä ne pysähtyvät ja joku mestareista nousee seisomaan. "Olemme perillä", hän ilmoittaa. "Poistukaa bussista säntillisessä jäjestyksessä." Vielä hetken kaikki voi tuntua aivan siltä, kuin olisit vain tavallisella luokkaretkellä. Lapset tarttuvat matkalaukkuihinsa ja kasseihinsa ja lähtevät työntymään kohti lähintä oviaukkoa. 

 Pääset viimein ulos ahtaasta bussista.

Seisot jyrkän kallioseinämän edessä. Kaikkialla muualla näet vain metsää, mutta edessäsi on suuri, haalistunut, harmaa pariovi, jonka takorautaiset saranat ovat kaareutuneet koristeellisille kiehkuroille. Oven yläpuolella on sinulle varmastikin tuntematon symboli jonka alla lukevat jälleen tutut magian perustan sanat (Tuli haluaa polttaa... jne).

   Kun kaikki muutkin ovat kerääntyneet ympärillesi, joku mestareista astuu ovien eteen ja hiljentää porukan. "Olette astumassa Magisteriumin saleihin", hän sanoo. "Osalle teistä tämä saattaa olla toteutunut unelma. Toisille me toivomme sen olevan unelman alku. Ja teille kaikille minä tahdon sanoa, että Magisterium on olemassa teidän oman turvallisuutenne vuoksi. Teillä on väkemä mahti, ja ilman koulutusta tuo mahti on vaarallinen. Täällä me opetamme teitä kontrolloimaan mahtianne ja kerromme teille maagien ikiaikaisesta historiasta. Kaikilla teistä on oma ainutlaatuinen kohtalonne, joka poikkeaa tyystin siltä tavanomaiselta polulta, jonka muutoin olisitte saattaneet valita. Saatoitta mahdollisesti arvatakin sen, kun huomasitte magian liikahtelevan teissä ensi kertaa. Nyt kuitenkin kun seisotte tämän vuoren sisäänkäynnin edessä luulen ainakin muutaman teistä pohtivan mihin liemeen te olette itsenne saattaneet." 

   Muutama saattaa naurahtaa kiusallisena, ehkä olet yksi heistä.

   "Kauan sitten kaiken alkaessa,", mestari jatkaa. "ensimmäiset maagit pohtivat melko lailla samaa. Alkemistien, etenkin Paracelsuksen, opetusten innoittamana he ryhtyivät tutkimaan elementaalista magiaa. Tulokset olivat hyvin rajallisia, kunnes eräs alkemisti tajusi, että hänen nuori poikansa kykeni tekemään samat harjoitukset vaivattomasti, toisin kuin he muut jotka joutuivat niitä tehdäkseen kamppailemaan. Maageille selvisi, että magiaa saattoivat harjoittaa ne, joilla on synnynnäinen mahti, ja että sitä harjoittivat parhaiten nuoret yksilöt. Uusia oppilaita alettiin etsiä kaikkialta Euroopasta, mahtiin syntyneitä joita opettaa ja joilta voi oppia. Vain harvalla on tämä mahti, ehkä yhdellä kahdestakymmenestäviidestätuhannesta, mutta maagit keräsivät kokoon ne jotka onnistuivat löytämään, ja perustivat ensimmäisen koulun. Koulutuksen myötä maagit oppivat kävelemään laavassa vahingoittumatta, tutkimaan meren syvimpiä pohjamutia ilman happisäiliötä ja jopa lentämään." mestari antaa sanojensa vaikuttaa hetken, ennen kuin jatkaa. "Täällä te olette kohtaava elementaaleja, vaarallisia ja äärimmäisen kauniita olentoja, jotka ovat eläneet maailmassamme aikojen alusta tähän päivään. Opitte taivuttamaan ilman, maan, veden ja tulen tahtoonne. Tutkitte menneisyyttänne, samalla kun tiestä tulee tulevaisuutenne. Saatte nähdä asioita, joita entinen, tavallinen itsenne ei olisi koskaan oikeutettu näkemään. Opitte suuria asioita ja teette itse jopa suurempia. Tervetuloa Magisteriumiin!" mestari lopettaa ja kaikki puhkeavat aploodeihin.

Aploodit vaimenevat ja joku mestareista alkaa taas puhua. Hän kehottaa teitä seuraamaan mestareitanne omiin huoneistoihinne. Seuraavana päivänä saisitte tutustua paikkoihin paremmin.

Mestari avaa suuren kallioon upotetun oven rannekkeellaan. Se aukeaa kirskuen ja naristen. Sen auetessa näät valtavan eteisaulan, jonne mahtuisi kevyesti kolmekin koriskenttää ja tilaa jäisi vielä yli. Seinissä on tippukiviä ja lattiassa samaa hohtavaa killettä kuin lentokonehangaarin illuusiossa. Salin reunoilla kohoaa stalagmiittipylväitä. Huoneen halkaisee joki, safiirin sininen ja kirkas, joka virtaa sisään seinässä olevasta holvikaaresta ja ulos toisesta. Sen yli on rakennettu kaiverruksin koristeltu kivisilta.

   Kun kaikki ovat sisällä ovet sulkeutivat tömähtäen. Katosta putoaa sen eteen yksi kerrallaan terävä tippukivien rivistö, joka tukkii oven tehokkaasti. 

Lähdette ryhmäsi kanssa mestarin perässä ja kuljette holvikaaren alta Magisteriumin tunneleihin. Mestarinne valaisee polkua todennäköisesti kutsumalla liekin kämmenelleen.

    Yksi kerrallaan te astelette kapean, lievästi rikiltä haisevan käytävän halki. Se johtaa toiseen erilaisia altaita täynnä olevaan saliin. Yksi saattaa kuplia mutaisena, mutta toisessa ehdit ehkä nähdä silmättömien kalojen parven hajaantuvan teidät kuullessaan. 

   Seuraavaksi tulette luolaan jonka peräseinällä odottaa viisi ovea. Yksi on tehty raudasta, seuraava kuparista, kolmas pronssista, neljäs hopeasta ja viimeinen puhtaasta kullasta.

   Teitä ei johdateta niistä ovista vaan jatkatte matkaanne kunnes saavutte suureen korkeakattoiseen saliin, jossa viisi kaariovea johtavat yhtä moneen suuntaan. 

   Lopulta pysähdytte suuren neliskanttisen oven eteen. Kahvan tilalla oli pienehkö metallipaneeli. Mestarinne avaa oven rannekkeellaan samantapaisesti kuin ulko-ovenkin.

   "Pääsette huoneisiinne omilla rannekkeillanne, mutta kaikkialle teillä ei ole asiaa. Tulkaa huoneistoonne ja katsokaa missä olette viettämässä rautavuotenne." mestari toteaa, astuu sisään ja esittelee teille oleskelutilan ja opiskelualueen yhdistelmän. Korkean, kupolin muotioisen katon keskeltä alas laskeutuu valtaisa kuparinen, kaksitoistahaarainen kynttiläkruunu, jonka jokaisessa haarassa oli liekkikuvio  ja joista jokainen kannatteli palavaa soihtua. Kivilattialle on asetettu juuri niin monta pulpettia, kuin ryhmässänne on oppilaita. Kaksi upottavaa, pehmeää sohvaa kököttää toisiaan vastakkain lehmänkokoisen tulisian ääressä.

   Kiviseinässä kulkee kirkkaita kvartsi- ja kiillesuonia, jotka valon niihin osuessa muodostivat kuvion, jonka viisi symbloa muistuttavat sisäänkäynnin yllä olevia - kolmio, ympyrä, kolme aaltoilevaa viivaa, ylöspäin osoittava nuoli ja spiraali. Tuli, maa, vesi, ilma ja kaaos. Mestarinne kertoo todennäköisesti, että ne muodostavat quincunxin, viisirivisen runon. Sitten teille jaetaan leveät nahkapannat, joihin on niitetty rautalisukat. 

   Huoneistossanne on myös pieni keittiösyvennys, jossa on hella, jonka poltinten tilalla on kiviympyröitä ja niiden yllä kaappi. Mestarinne ojentaa kullekkin tiestä kaapista ottamansa puulautaset. Syötte keskenänne mestarinne tarjoaman ruuan, ja menette sen jälkeen nukkumaan omiin huoneisiinne, jonne päsette oleskeluhuoneessa olevien ovien kautta. Seuraavana päivänä onkin jo ensimmäinen oppitunti. Matkasi on alkanut!

Magian viisi periaatetta

1. Mahti on peräisin epätasapainosta; kontrolli tasapainosta.

2. Kaikki elementit toimivat luonteensa mukaisesti: Tuli haluaa polttaa, vesi haluaa virrata, ilma haluaa kohota, maa haluaa sitoa, kaaos haluaa ahmia.

3. Kaikessa magiassa on kyse mahdin vaihtamisesta. 

4. Asian muotoa voi muuttaa, ei sen perimmäistä luonnetta.

5. Kaikilla elementeillä on vastapainonsa. Tuli on veden vastapaino, ilma on maan vastapaino. Kaaoksen vastapaino on sielu.

 

Kaaosmagia

Kaaos ei ole mitään. Sielu on kaikki.
Sielussa on tietty määrä energiaa. Kun se loppuu: me kuolemme. Jos kaaoksen, loputtoman energian lähteen, voisi asettaa turvallisesti ihmiskehoon, se takaisi kuolemattomuuden.

Käytössä..?

Suoraan faktaan: kaaosmagia on vaarallista. Sen käyttö vaatii äärimmäistä kontrollia ja fokusta omaan kehoonsa. Vastapaino on myös pakollinen, mutta sen valintaa pitää harkita tarkasti. On nimittäin hyväksyttävä, että vastapaino on usein hyvin riskialttiissa tilassa, sillä suurin osa makareista ikäänkuin takertuu vastapainoonsa vaistomaisesti, joutuessaan liian lähelle kaaoksen rajaa, milloin vastapaino saattaa kuolla.

Mitä kaikkea?

Makar voi mm. kutsua kaaosta itsensä luo, avata kaaokseen oven ja kutsua sieltä kaaoselementaalin. Toisen sielun näkeminen, ja 'sielunnapautus' ovat myös mahdollisia. 

Muutamia synnynnäisiä makareja

Constantine Madden (nyk. Callum Hunt), Kuoleman Vihollinen
Verity Torres
Aaron Stewart


Perustietoa
Makarius, eli taito käsitellä kaaosmagiaa, tyhjyyttä eli kirjaimellistä ei-mitään ei periydy. Sen kanssa vain syntyy. (Poikkeus: Callum Hunt ja Alex Strike) Monissa maissa/maanosissa makar surmataan välittömästi riskien vuoksi. Siksi Eliza Maddenkin (nykyisin tunnetaan Anastasia Tarquinina) pakeni Euroopasta Amerikkaan Constantinen ja tämän veljen Jerichon kanssa. 

 

Makarien taustaa
Constantine Madden (nyk. Callum Hunt), Kuoleman Vihollinen: miespuolinen makar.

Ensimmäinen elämä: Syntyi Euroopassa, mutta pakeni Amerikkaan perheensä (Eliza Maddenin ja Jericho Maddenin) kanssa. Kävi koulua Magisteriumissa mestarinaan: Rufus, mutta vietti mestari Josephin kanssa paljon aikaa. Joseph itseasiassa juuri usutti Constantinea kokeilemaan rajojaan, ja tekemään kauheita kokeita. Kuoli seuraavassa sodassa Verityn jälkeen. Vastapaino: Jericho.

Toinen elämä: Callum Hunttia ei oikeasti ole, vaan hänen sielunsa on kuollut, ja korvattu Constantinella. Constantinen kuollessa, hän onnistui siirtämään sielunsa toiseen ruumiiseen, Sarahin ja Alastairin poikaan. Sarah tosin kuoli Kylmässä Verilöylyssä,  joten Alastair kasvatti pojan yksin. Callum eli onnellisena ja autuaan tietämättömänä asiasta Rautavuoteensa saakka, jolloin hänelle paljastui totuus. Salaisuus oli kuitenkin pidettävä salassa, jopa parhailta ystäviltä Tamaralta Rajavilta, Aaron Stewartilra ja (tavallaan) Jasperilta DeWinteriltä. Kun Constantinen vanha ruumis tuhoutui, Callumista tuli myös makar. Kuitenkin Pronssivuoden lopuilla Callumin salaisuus paljastui ja hänet heitettiin Panopticoniin, maagien vankilaan. Vastapaino: Aaron Stewart.

Verity Torres: naispuolinen makar. Syntyi Amerikassa ja kävi koulua Magisteriumissa. Kuoli Kolmannen Maagien Sodan aikana. Vastapaino: ?

Aaron Stewart: miespuolinen makar. Ottolapsi, kulkenut perheestä toiselle. Makarius paljastui Magisteriumissa Rautavuotena. Mestari: Rufus. Kuoli Pronssivuotena Alexin ampuessa tätä Alkahestilla (ks. Alkaehest) Vastapaino: Callum Hunt.

Verity Torresin patsas Valmistuneiden salissa

Constantinen hauta

Mielestäni tämä on hyvin mielenkiintoinen aihe, ja kerron siitä nyt siksi :D

Hauta, tai mausoleumi, sijaitsee Pahuuden saarella. Saaren oikea nimi on Monument Island tai Little Mark Island (näet saaren tarkan sijainnin tästä). 

Oven, joka sijaitsee saaren monumentin seinässä, yläosassa lukee kolmesti: ULTIMA FORSAN, joka on latinaa, ja tarkoittaa: 'hetki koittaa nopeammin kuin luuletkaan'. Kolkuttimen tilalla on Verity Torresin, kuuluisan makarin, jonka ruumista ei koskaan löydetty, elävännäköinen, irtileikattu pää. Kun joku yrittää haudan sisälle, ovet avautuvat paljastaen silmät ilman pupilleja, ja Verity antaa kolme arvoitusta, jotka sinun on ratkaistava päästäksesi sisään. Callumille ja muille tämä esitti kysymykset: "Mikä alkaa ja millä ei ole loppua, mutta on silti kaiken alkavan loppu?" (Kuolema), "Minä uuvutan sinut, mutta silti sinä suret kun lennän. Voit yrittää tappaa minua, mutta siltikään en koskaan kuole." (Aika) ja "Jos otat sen, menetät tai saavutat enemmän kuin kaikki muut. Mikä se on?" (Riski).

Astut sisään. Maanalinen mausoleumi on pimeä, mutta seinillä on joitakin soihtuja. Alussa on portaat alaspäin. Ensimmäinen asia sen jälkeen on/oli (Callum onnistui romauttamaan koko haudan 👎) Jerichon lukuisilla loitsuilla suojattu ruumis. Constantine oli turvannut sen sinne, siihen asti kunnes onnistuisi herättämään sen henkiin. Vasemmalle ja oikealle lähtevät toiset portaat alaspäin. Toinen vie Drewin, mestari Josephin pojan, samankaltaisilla taioilla turvattun ruumiin, ja toinen Constantinen oman, entisen kehon luo. Kaikkien kalmojen ympärillä on esineitä, vaatteita ja sen sellaista hautatavaraa, vähänkuin egyptiläisissä hautakammioissa konsanaan. 

Kaaoksen veljeskunta

Kaaoksen veljeskunta tutkii kaaosta, ja pyrkii selvittämään miten kaaosta voisi hyödyntää, ja miten useampi voisi päästä niihin käsiksi. Veljeskuntaan on aikoinaan kuulut moniamoniamonia maageja, Constantine, Lemuel, Andreas, Alma Amdurer ja Joseph mukaanlukien. Veljeskunta kehitti Alkahestin Constantinen vielä ollessa mukana, mutta sen jälkeen kun hänestä tuli Kuoleman Vihollinen, sitä on pidetty keinona tuhota hänet.

   Kuten aiemmin tuli mainittua, porukka tutkii kaaoksen-riivaamia, ja kaikkea kaaokseen liittyvää. He ovat saaneet mm. selville, että siinä missä kaaos vie ihmiseltä puhekyvyn ja älyn, eläimet reagoivat siihen eri tavalla. Ne jatkavat lisääntymistä, niin että nykyhetken kaaoksen-riivaamat eivät ole koskaan totelleet, eivätkä tule tottelemaankaan makarien käskyjä.

   'Jokainen myrkky on myös parannuskeino; kyse on vain annostuksesta.' Vihollinen onnistui parantamaan kuoleman, mutta parannuskeino oli pahempi, kuin alkuperäinen tila kuolleena.

Hopeanaamio (s.112-114) Jerichon päiväkirja

Sivu sivun jälkeen kauhu vain kasvoi hänen sisällään, ja sitten hän osui katkelmaan, joka todella hyysi hänen vertaan.

   En voi kertoa kenellekään tuntemuksistani, mutta jokaisen päivän myötä tulevaisuus uuvuttaa ja pelottaa minua entistä enemmän. Kun minut nimettiin Constantinen vastapainoksi, tunsin suurta kunniaa siitä, että sain pitää isoveljeni turvassa. Kukaan meistä ei ymmärtänyt , mitä vastapaino voi joutua kokemaan. Mutta sitten Constantine oppi ammentamaan sielustani säännöllisesti asettamatta omaansa vaaraan. Hän uuvuttaa minut nykyisin miltei kuoleman porteille päivä toisensa jälkeen. Hän antaa minulle vain ripauksen omasta voimastani, juuri sen verran, että pysyn tietoisuuden rajoilla, aivan liian vähän, jotta pystyisin käyttämään magiaani millään tavoin. Minua pelottaa, että hän näännyttää sieluni tyystin. Hän ei ollut ennen tällainen, mutta hän on muuttunut kuluneen vuoden aikana niin paljon, että minusta tuntuu, etten enää tunne häntä. Minua pelottaa, eikä kukaan usko minua, niin suuresti kaikki ovat Constantinen lumoissa.

   Call selasi pari sivua eteenpäin.

   Minua inhottaa, kun he tuovat Constantinelle eläimiä hänen kokeitaan varten, mutta ihmiskalmojen hakeminen hautausmailta on vielä kauheampaa.

   Call käänsi vastentahtoisesti sivua. Tuntui kuin hän olisi lukenut kauhuromaania, mutta huimasti pelottavampaa kuin perinteiset kauhuromaanit. Tämä kirja kertoi hänestä itsestään. Minä en ole Constantine, hän tolkutti itselleen. Mutta nyt se oli vaikeampaa. Anastasia uskoi, että hän Constantine. Samaa ajatteli mestari Joseph. Ainoa, joka ei aidosti uskonut sitä, oli Tamara. Tamara tiesi, että hän oli Call, kokonainen henkilö, oma itsensä. Aaronkin oli tiennyt sen. Ja mihin se oli Aaronin johtanut...

   Jotain hirvittävää on tapahtunut. Olin liian uupunut tuodakseni Constantinelle kalmoa, joten hän kutsui ilmaelementaalin ja lennätti meidät sairaalaan. Laskeuduimme helikopterien laskeutumisalustalle, ja se huvitti häntä. Hän auttoi minut alas portaita, ja hetken minusta taas tuntui, että hän oli jälleen se veli, jonka muistin, veli, joka huolehti minusta. Kysyin, miksi hän oli ottanut minut mukaa, ja hän sanoi, että halusi vain pitää hauskaa kanssani. Menimme suoraan ruumishuoneen ohi ja kuljimme käytävää kohti teho-osastoa. Hän kätki meidät hoitajien katseilta ilmamagialla. Oli kammottavaa olla kaikkien niiden sairaiden ihmisten joukossa, jotka eivät tienneet meidän olevan siellä. Menimme huoneesee, jossa makasi vanha nainen silmät kiinni ja letku kurkussaan. Conin silmät loistivat. Tajusin, mitä hän aikoi tehdä, mutta oli jo myöhäistä. "Con, hän ei ole kuollut." "Juuri se saattaa olla avain", hän sanoi. "Hän on melkein kuollut. Ehkä kaaos pitää ujuttaa häneen silloin, kun hänessä on vielä elonkipinä." "Jätä hänet rauhaan", minä sanoin. "Hän on elossa." Tolkutin sitä kerran toisensa jälkeen, mutta hän työnsi minut sivuun ja kurkotti kättään kohti naista. Pimeä kaaos valui hänen sormistaan. Näin, miten naisen ruumis nytkähti ja vapisi. Tunsin jonkun kiristyvän rinnassani. Haukoin henkeäni ja putosin polvilleni juuri, kun vanha nainen avasi silmänsä; ne olivat tyhjät, mutta niissä kieppui värejä kuin kaaoksen-riivaamien eläinten silmissä. Ne kiinnittyivät minuun, ja jollain lailla minä tiesin, että hän tunnisti minut. Jericho, hänen silmänsä sanoivat. Jericho. Constantine ei halunnut minulta pelkästään energiaa, tajusin. Hän käytti osia sielustani - hän käytti niitä kuin pattereita ja tyrkki niitä kaaoksen-riivaamiin. Tähän naiseen. Sen oli tarkoitus olla kuin sähköokki, joka toisi hänet takaisin elävien maailmaan. En nähnyt naisen kuolevan. Kuulin Conin kivahtavan ärtyneenä hänen poistuttuaan kuolleiden valtakuntaan. Jälleen yksi pieleen mennyt koe. Saatoin vain miettiä, miten paljon sielustani enää oli jäljellä nyt, kun veljeni oli repinyt sen riekaleiksi.

Alkahest, Kuparikoura

Alkahest on kuparinen hansikas, jolla kykenee tappamaan makarin. Alkahestistä lentää säde, joka vie makarin kaaosmagian ja elinvoiman.

   Alex Striken päivittelyn ansiosta se ei enää vain tapa makria, vaan sieppaa tämän kyvyn kaaosmagian kontrolliin ja siirtää Alkahestin pitäjään. Alexista itsestään tuli makar, kun hän ampui Aaronin. 

   Hopeanaamion lopussa kuitenkin selviää, että jos Alkahestillä ampuu kaaoksen-riivaamaa eläintä, eläin ei kuole makarin tavoin. Siitä vain tulee normaali. 

   
   Kolmannen Maagien sodan jälkeen kuparikoura päätyi Kuoleman Vihollisen käsiin, millä he tappoivat Verityn silloin.

Josephin kirje Alastairille

Kolmas Maagien Sota 

Kolmas Maagien Sota on viimeisin maagien sota, ja se käytiin Constantinea ja tämän armeijaa vastaan. Verity Torres, niin sanottu hyvisten puolella taisteleva makar, oli eturintamalla tulielementaalin selässä. 

   Oikeasti mestari Joseph, Constantinen mestari, ja tämän yllyttäjä, oli rintamalla, eikä itse Constantine. Hänellä oli tämän naamio, sekä Alkahest, millä tämä surmasi Verityn.

 

Kylmä Verilöyly

Kylmä Verilöyly tapahtui Kolmannen Maagien Sodan aikana. 

   Maagit, jotka olivat liian vanhoja, nuoria, sairaita, loukkaantuneita, tai hoitivat pieniä lapsia oli piilotettu syrjäiseen luolaan La Rinconadan vuorelle Etelä-Amerikkaan. Heidän oli tarkoitus odottaa siellä sodan loppua, mutta sen sijaan, että Kuoleman Vihollinen olisi ollut taistelukentällä, hän teki alhaisimman asian, mitä kukaan pystyi kuvittelemaan. Hän nimittäin hyökkäsi luolaan, ja tappoi kaikki siellä olleet. Taistelu oli vaikeampi kuin hän osasi odottaa, sillä luolassa olleet panivat vastaan voimalla, ja tappoivat suuren osan kaaoksen-riivaamista, ja myös itse Constantinen.

   Joku löysi Conin ruumiin ja vei sen Josephille, missä hän näki ensi silmäyksellä tämän sielun poistuneen, vaikka ruumis eli. Juuri ja juuri. 

   Kukaan Josephia lukuunottamatta ei tiennyt, että Constantine oli kuollut. Tai siis tämän vanha ruumis oli 😎. Johtokunta tarjosi Constantinelle, eli hänenä esiintyvälle Josephille, rauhansopimusta, jonka hän hyväksyi.

 

Rautakoe; Prologi

Sinun pitäisi olla jo tottunut kuolemaan, Alastair muistutti itseään. He olivat taistelleet Vihollista vastaan vuosikymmenen ajan, mutta se tuntui vuosisadalta. Alkuun se oli vaikuttanut mahdottomalta - yksi ainoa nuorukainen, olkoonkin makar, joka kuvitteli kukistavansa itse Kuoleman. Mutta kun vihollisen mahti kasvoi ja hänen kaaoksen-riivaamista koostuva armeijansa laajeni, uhka oli muuttunut väistämättömän hirmuiseksi... ja kulminoitunut tähän kaikkein avuttomimpien, kaikkein viattomimpien armottomaan teurastukseen. 

Magia

Magian voi taivuttaa tahtoonsa, mutta sitä ei voi koskaan täysin hallita. Jos yrität liikaa, se syö sinut. Ole siis varuillasi. Muista vastapainot.

Kuinka päästä elementin ytimeen?

Seuraavalla ohjeella pystyt hallitsemaan tiettyjä elementtejä paremmin, ja voit käyttää magiaasi enemmän. Pääset lähemmäs elementtiä. Olet myös paljon alttiimpi ahmituksi tulemiselle, joten olethan maltillinen.

Kun on kyse maan magiasta, syödään kiviä, hiekkaa tai muuta "alkuainetta". Ilmamagian ytimeen pääse esimerkiksi pienellä määrällä verta, sillä siinä on happea. Veden magian kaikki varmaan arvaakin; juo jotain nestemäistä! Tulen hallintaan auttaa mikä tahansa helposti syttyvä, kuten tulitikut tai kuivat lehdet.

Erikoistuminen

Yleensä maagit erikoistuvat tiettyyn elementtiin, jota he hallitsevat parhaiten. Silloin heitä nimitetetään sen elementin mukaisina maageina, esim: metallimaagi tai ilmamaagi, jotka ovat yleisimmät erikoistumiset. Makareista tulee automaattisesti kaaosmaageja.

Ilmamaageja: Alex Strike, epäilen, että Tamara Rajavi

Metallimaageja: Eliza Madden (nyk. Anastasia Tarquin), Sarah Novak, Alastair Hunt

Tulimaageja: mestari Marcus

Vesimaageja: William Rufus

Kaaosmaageja: Constantine Madden (nyk. Callun Hunt), Aaron Stewart, Verity Torres

Ahmitut

Ahmitut ovat maageja, jotka ovat käyttäneet liikaa magiaa kerralla, ilman minkäänlaista kontrollia tai vastapainoa. Tästä hyvänä esimerkkinä on Tamara Rajavin sisar Ravan; tulen ahmittu. Ravan käytti liikaa tulen magiaa, ja tuli siten ahmituksi.
   Ahmitut eivät kuitenkaan ole epäinhimillisä elementaaleja, vaan näillä on tunteet ja nämä muistavat entisen elämänsä.

Joitakin ahmittuja:
Ravan Rajavi
mestari Marcus
Greta Kuzminski
Lucas
Alastair Hunt
Alex Strike

Tulen ahmitut Ilmaantuvat miten haluavat. Toisinaan nopeasti, kuin tuluksista välähtävä kipinä, joskus liekkisilmäisenä savuna, milloin valtaisana tulipylväänä horisontissa. Näyttävät halutessaan entiseltä itseltään, tosin liekeistä muotoutuneilta. 
   Voivat viestittää esimerkiksi tulen lailla ilmestyvällä kirjoituksella. Teksti voi ilmaantua esim. seinälle. Yleensä kirjaimissa näkyy maagin entinen käsiala. 

Maan ahmitut Ilmaantuvat usein maasta, karstivajoamina (katso Googlesta) Vahvoja, voivat lyödä suurenkin puun poikki nyrkillään. Kuten tulen ahmitut, näyttävät useimmiten tahtoessaan maasta muodostuneilta ihmisiltä. Vihaisina/huonotuulisina valuttavat kosteaa maata, ja iloisina saattavat kasvattaa päällensä kukkia ja kirkkaita sieniä.

Veden ahmitut Näyttäytyvät geysiereinä, ja/tai läpinäkyvänä vedestä muodostuneena yllättävänkin tarkkareunaisena henkilönä. 

Ilman ahmitut Esiintyvät harmahtavana usvana. Voivat haihtua ja näyttäytyä halutessaan, mutta ovat aina "aineettomia". 

Kaaoksen ahmitut Äärettömän mahtavia, lähes kukistamattomia. (ks. elementaalin kukistus ja ahmitun parantaminen) Ilmaantuvat poikkeuksetta mustasilmäisenä ihmisenä, jota ympäröi kaaos. Voivat avata kaaokseen reiän paljon tavallista makaria helpommin, ja luoda kaaoksen tulta, joka ei saa elinvoimaansa hapesta, vaan maailman itsensä olemuksesta, ja jotka vain toinen makar voi sammuttaa.

Hopeanaamio, Epilogi

Päivä oli kirkas, ja aurinko paistoi pieneen, vuorten ympäröimään kylään. Kylä oli ollut paikoillaan satoja vuosia; sateet ja lumi olivat huuhtoneet sen muurit lempeänkeltaisiksi. Valo laskeutui viistosti kohti iltapäivää, ja kyläläiset olivat alkaneet parveilla kaduille tekemään iltaostoksiaan, kun jättimäinen räjähdys kajahti taivaista.

   Kahden vuoren välissä, vihreän ruohikon peittämän laakson yllä, taivas tuntui haljenneen kahtia ja paljastaneen kammottavan mustuuden. Se oli pimeyttä, joka oli enemmän kuin pimeyttä. Kyse ei ollut valon puutteesta, vaan aivan kaiken puutteesta. Se oli tyhjyyttä.

   Laakson eläimet lähtivät pakoon, kun tyhjyyden sisältä kantautui jyrinää. Kuului repeävä ääni, ja pimeydestä ratsasti Alex Strike mahtavalla metallihirviöllä, jota Johtokunnan maagit olivat aikoinaan kutsuneet Automotonesiksi.

   Alex ei ollut enää inhimillinen. Hänestä oli tullut olento, jollaista maailma ei ollut koskaan aiemmin nähnyt. Hänestä oli tullut kaaoksen ahmittu. Hän oli kaaos itse, ja kaaos eli hänen sisällään ja väikkyi hänen mustien silmiensä takana. Se rätisi hänen luissaan ja hiuksissaan ja veressään. Hopeanaamio ei enää ollut itsenäinen esine. Se oli korvannut hänen kasvonsa, liikkuvana ja ilmeikkäänä kuten hänen omat piirteensä olivat joskus olleet.

   Hänen takanaan virtasi elementaalien ja eläinten vuo, joka oli jo ammoin uskottu kaaoksen haltuun. Olioiden joukossa oli susia, joiden silmät kieppuivat väkkäröinä, ja kuollutsilmäisiä, aseita kannattelevia maageja, ja kaikkien niiden yllä huojui käärme-elementaali Skelmis, joka sihisi ja viuhtoi ilmahäntäänsä.

   Alex ratsasti Automotoneksella laakson reunaan. Hän katsoi allaan näkyvää kylää, jonka kaduilla ihmiset säntäilivät kuin pelokkaat mustat muurahaiset. 

   Hän ojensi kättään, ja hänen kämmenellään kiemurteli kaaos savun lailla.

   Hän hymyili.

Kultainen Torni - Todellinen Constantine

HALUAN VAIN SANOA, ETTÄ JOS ET OLE LUKENUT SARJAN VIIMEISTÄ OSAA, ÄLÄ LUE TÄSTÄ ETEENPÄIN, TAI SAAT ELÄMÄSI SUURIMMAN SPOILIN

SINUA ON VAROITETTU

Sielujen viikate, Huputettu jalohaukka, Prahan Ljudmila, Luxembourgin ruoska, Tyhjyyden komentaja... Kuoleman vihollinen.
   Entä jos ne kaikki, ja vielä 12 muutakin suurinta makaria, olikin aina se yksi ja sama henkilö?
   Entä jos Constantine ei keksinytkään sielun siirtämistä? Entä jos joku, JOKU keksi sen jo 200 vuotta sitten? Entä jos tämä ei ole vieläkään kuollut?
   Kerran oli eräs Maugris, mestari Januszin oppilas. Makar. Kävi niin, että hän sairastui. Kuollettavasti. Viimeisen kerran Janusz oli katsomassa kuolevaa oppilastaan. Silloin tämä teki ensimmäisen siirtonsa.
   He asuivat vuokralla, ja kun vuokraemäntä kuuli ullakkohuoneestansa huutoa, tämä juoksi paikalle. Paikalta hän löysi kalpean, kuolleen vuokralaisensa, mitä tämä olikin odottanut, sekä mestarin. 
   "Kuoliko hän?", emäntä kysyi. 
   Mestari virnisti ja nyökkäsi. "Hän on kuollut. Mutta minä olen elävä ikuisesti."

Constantine oli. Hänen veljensä kuoli. Hän oli epätoivoinen. Kuitenkin entisen ruumiinsa kuoltua Maugris riisti hänen ruumiinsa, ja lähetti tuon sielun kaaokseen. Sen jälkeen ei Jericho enää ollut ollut Conin pakkomielle, vain sanoja, jotka estivät ketään epäilemästä.
   Kylmään Verilöylyyn Maugris ei ollut varautunut, ja niinpä Constantinen ruumis teki kuolemaa Sarah Novakin raudan pistoista. Ei ollut kauaa aikaa. Hän siirsi sielunsa jälleen seuraavaan. Lapseen luolan perällä, lukiten muistonsa arkkuun.
   Kuten Maugris pelkäsi, Callum EI OLLUT syntyjään makar. Hänellä ei siis ollut kaaosmagiaa.
   Callum tuhosi Constantinen ruumiin, mikä oli pitemmän päälle SUURI VIRHE, vaikkeihän hän sitä voinut silloin tietää, Maugrisin muistojen ollessa vielä lukkojen takana, ja sai kaaosvoimansa.