Ota huumorilla! Sirpa on kaunis nimi, emmekä tiedä itsekään, miten se on päätynyt simpukkaan, ja siitä tähän kaikkeen. 
Jos nimesi on Sirpa, älä ota tätä loukkauksena, vaan ennemminkin kunnianosoituksena :)

Sirpan tarina

Alussa oli järvi, simpukka ja Athene.

AtheneGirl löysi järvestä simpukan, adoptoi sen ja nimesi sen Sirpaksi. Siitä lähin kaikki suomalaiset järvisimpukat ovat olleet Sirpoja. Muoviämpäri, johon AtheneGirl oli majoittanut Sirpan- kaatui, ja Sirpa jäi kokonaiseksi helteiseksi päiväksi ilman vettä. Niinpä Artemis päätti pättää Sirpan kärsiykset ja heitti sen pensaaseen, minkä jälkeen alkuperäistä Sirpaa ei ole havaittu. 

Sirpasanasto

Sirpatila, tai -mood (lat. Sirpamodus) : Sillon kun menee hitaalla. Tunnetaan myös Black outtina. Useimmiten Sirpatila näkyy päällepäin tyhjään katsovina silminä, ja ulos pyrkivänä kielenä. Sirpatilan voi myös tuntea aineettomana; kaikki äänet ja aivotoiminnan hiljentävänä laatikkona, jonka koko vaihtelee yksilön mukaan. Esim. AtheneGirllillä laatikko on äitiyspakkauksen kokoinen, kun taas ArtemisGirlillä se ilmenee kenkälaatikon kokoisena. 

Sirpahaju (lat. Sirpapaedor) : huussin haju

Sirpasisko (lat. Sirpasoror) : se, miten me kaikki ollaan sukua toisillemme

Sielusirpa (Animasirpa): Sirpatilan henki, ja vainajien johtaja

Merisirpat (lat. Maresirpat) : Merisimpukat, Sirpojen serkut

sirpaemoji :D : Eli kasoispiste d:ee. D symboloi simpukankuorta, ja kaksoispiste sen sisällä olevaa elijötä. --> D: tarkoittaa säädsirpaa, eli surullista sirpaa

Sirpasana : Huudahdus "Sirpa!", voidaan tulkita iloisena tervehdyksenä, tai tuskaa helpottavana kirosanana. 

Sirpojen hautausmaa (lat. Sirpahan coemoeterium) : Suo, koska ne ovat kuolleita järviä.

Seitsemän Sirpaa - Sirpa on kaikkialla

Me kaikki olemme sukua toisillemme, sillä suurimmalla osalla elävistä olennoista on kieli, joka muistuttaa simpukankuoren sisällä asuvaa eliötä. - Sirpasisko. 

Sirpa on vapaasti tulkittava käsite. - Sirpasana

Soilla on käyttäydyttävä kunnioittaen, ja ne eivät kuulu sirpojen suosittelemiin liikkumis alueisiin.  Sirpat ovat hyvin uskollisia toisilleen ja kodeilleen, ja vain harvat ovat kyenneet tai halunneet jättää kotejaan niiden tuhoutuessa. - Sirpojen hautausmaa

Merertkin kuuluvat harmaaseen alueeseen Sirpojen liikkumissuosituksissa, sillä Maresirpat eivät suhtaudu välttämättä yhtä suopeasti ihmisiin kuin järvisirpat. Aikojen alusta saakka meri on ollut mystisempi ja vaarellisempi kuin järvet/sisävedet. Mm. Kraken, seireenit, ja Keto linkittyvät heikosti Maresirpaan. 

 

Suomessa pitäisi uskoa Sirpojen läsnäoloon, sillä onhan suomi tunnetusti tuhansien järvien/sisävesien maa. 

Egyptin mytologiassa, musta on hyvän sadon väri, sillä mustasta mullasta kasvaa paras sato. Onko satumaa että Sirpan kuoren väri on musta.